mats_cover_png

Heartache, heartache, heartache… låter som ett gäng studiomusiker från Laurel Canyon som flög mot solen men kraschlandade i en svensk bruksort och bytte kokainet mot Falcon export.

Johan Bohlin, låtskrivare och basist:

Det är kärleken till och hatet mot småstan som är de drivande krafterna i vår andra skiva. Från första tonårsragget, via natten som aldrig borde ha tagit slut, till skilsmässan, Jack Vegas-automaten och vidare ut i rännstenen och in på ålderdomshemmet.

Uppgörelsen med småstadsuppväxten är visserligen en av svensk populärkulturs mest utslitna arketyper. Men till skillnad från den Stockholmsdiaspora som vanligtvis står för de kulturella skildringarna av landsorten har jag aldrig varit på flykt från min hemstad. Det gör känslorna på Heartache, heartache, heartache… mer påtagliga, oförställda och – inbillar jag mig – mer äkta.

Sleepytown bildades i Göteborg 2012 och släppte sin debutskiva året därefter. Heartache, heartache, heartache… spelades in av Henrik Alsér i Svenska grammofonstudion i Göteborg. Ambitionen var att förfina och fästa Sleepytowns liveenergi på band – utan inspelningstekniska eller produktionsmässiga krumbukter.

Den första singeln, Heart On The Driveway, släpps i början av oktober. Albumet Heartache, heartache, heartache… kommer ut på streamingtjänster och i butiker i november via den egna labeln Sovstaden.

Mail: band@sleepytown.se
Telefon: Mats Jonsson Skywell 0704-283961