Heartache, Heartache, Heartache… ute i dag!

with Inga kommentarer

Idag släpper vi en ny skiva och om en vecka har vi releasefest på Musikens hus i Göteborg.

En kväll i januari förra året besökte jag ett av stans smutsigare vattenhål. Jag blev full, tog mig hem, välte och krossade min gitarr. Utan gitarr tvingades jag möta baksmällan obeväpnad. Jag ringde Per Malm.

”Hej, ska vi skriva låtar?” sa jag. Men det jag egentligen menade var: ”Hej, får jag komma hem till dig, gnälla över min huvudvärk, tafsa på din gura och dricka upp ditt kaffe?”.

Det slutade dock med att vi skrev en låt, som jag tror handlade om ett slagsmål utanför 28:ans pub i Högsäter. Den blev ganska dålig och är inte med på vår nya skiva, men den rev en mental barriär. De kommande månaderna skrev jag och Per säkert 30 låtar tillsammans. 10 av dem återfinns på ”Heartache, heartache, heartache…”.

Jag kan ärligt säga att det är första gången jag är riktigt nöjd med musik som jag varit med om att skapa. Och jag tror att Mats, Erik, Per, Axel och Martin känner likadant. Skivan har sina skavanker, men det är vackra skavanker. Så lyssna gärna, vem vet, kanske kan den få er att glömma det brunblå haveriet i Sveriges riksdag för en stund. Den tröstar i alla fall mig lite grann.

Eftersom vi glömde att skriva en tacklista på skivan vill vi passa på att tacka några personer som har hjälpt oss:

Henrik Alsér, som ledde oss med varsam hand genom inspelningen.
Yvonne och Olle Lindström, som ser till att vi har någonstans att repetera.
Rasmus Blanck, som spelar mandolin på skivan.
Andreas Carlsson, som tog det fina omslagsfotot och nästan lyckades få Mats att se fräck ut.

/Johan Bohlin